Wethouder Jolanda de Heer bezoekt De Vogelhorst en Donnerschool

7 maanden geleden gepubliceerd

Wethouder Jolanda de Heer van de gemeente Barneveld heeft op 27 september 2023 een werkbezoek gebracht aan De Vogelhorst en de J.H. Donnerschool. Dit bezoek stond in het teken van speciale trainingen en begeleiding om de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen te versterken.

Extra trainingen dankzij subsidie

Dankzij een toegekende subsidie in het kader van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) was het mogelijk om deze extra trainingen en begeleiding te realiseren. De scholen, die gespecialiseerd onderwijs aanbieden binnen de gemeente Barneveld, hadden in maart 2023 een succesvolle aanvraag ingediend bij het Platform Jeugd Barneveld. Dit platform is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, het onderwijs en andere lokale partners die actief zijn in de jeugdzorg in Barneveld.

Ondersteuning van het Centrum voor Jeugd en Gezin

De projecten op De Vogelhorst en de J.H. Donnerschool zetten zich in om de sociaal-emotionele vaardigheden van kinderen te versterken. Er worden diverse extra trainingen aangeboden en er is extra begeleiding voor de leerlingen van het speciaal onderwijs. Het Centrum voor Jeugd en Gezin levert ook een bijdrage aan deze initiatieven.

Reactie Jolanda de Heer

Wethouder Jolanda de Heer gaf aan dat het goed was om samen met de schoolbestuurders te zien hoe de samenwerking binnen het Platform Jeugd Barneveld kon leiden tot een effectieve inzet van de beschikbare gelden. Hierdoor krijgen kinderen de kans om zich op een goede, gezonde en veilige manier te ontwikkelen.

Symbolische foto

Bij het bezoek was er ook een fotomoment. Op de foto houden Jolanda de Heer en de schoolbestuurders Jan Hofman (J.H. Donnerschool) en Mellani Miedema (De Vogelhorst) samen met kinderen een bal hoog. Dit staat symbool voor het bieden van kansen aan kinderen om zich zo goed, gezond en veilig mogelijk te ontwikkelen.