Voortgang nieuwbouw Ontmoetingscentrum Bronveld

25 dagen geleden gepubliceerd

De nieuwbouw van het Ontmoetingscentrum Bronveld en Stichting Hulp aan Elkaar vordert gestaag. Op 21 maart is het gebouw wind- en waterdicht gemaakt, een belangrijke mijlpaal in het bouwproces.

Duurzaam en circulair ontwerp

Het nieuwe gebouw, waarvan het ontwerp eind 2022 werd gepresenteerd, is niet alleen duurzaam, maar ook circulair. Tijdens de voorbereiding en uitvoering van het project zijn de ideeën voor circulair bouwen steeds verder uitgewerkt en verbeterd. Dit is nu duidelijk zichtbaar in de ruwbouwfase, met de toepassing van Prefab elementen, houten gevels, houten kolommen, gelamineerde spanten, houten vloeren, opvallende overstekken en veel ramen.

Positieve reacties

Zowel vrijwilligers als omwonenden hebben positief gereageerd op het nieuwe gebouw. Wethouder Jolanda de Heer uitte haar hoop dat het nieuwe gebouw straks voor veel mooie ontmoetingen in de wijk zal zorgen, en dat het functioneert als een huiskamer voor de wijk Oldenbarneveld.

Van ruwbouw naar afbouw

Nu het gebouw wind- en waterdicht is, start de afbouwfase. De werkzaamheden liggen op schema en de aannemer gaat starten met de binnenwanden en de afwerking. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind mei klaar.

Circulair bouwen

Circulair bouwen is een vernieuwende benadering van architectuur en constructie die afval minimaliseert, de levensduur van materialen maximaliseert en demontage en hergebruik bevordert. Het resultaat is een gebouw dat niet alleen mooi en functioneel is, maar ook een positieve bijdrage levert aan het milieu en de gemeenschap.

Samenwerking met lokale partijen

Bij zowel het ontwerp voor de nieuwbouw als voor de uitvoering werd en wordt samengewerkt met lokale partijen uit de gemeente Barneveld en regio FoodValley. Zo is het nieuwe ontwerp gemaakt door Fier architecten uit Nijkerk en worden de werkzaamheden uitgevoerd door Installatie adviseur Mosterdadvies uit Barneveld, Aannemer Bouwbedrijf van Driesten uit Harskamp en Installateur Hartkamp uit Barneveld.