Inwoners Stroe planten 150 bomen en 6.000 struiken voor mooier buitengebied

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Inwoners uit het buitengebied van Stroe gaan op vrijdag 1 maart 150 bomen en ruim 6.000 struiken planten om het buitengebied aantrekkelijker te maken. Deze actie maakt deel uit van het beplantingsproject Stroe in het Groen, een initiatief van de gemeente Barneveld en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Uitdeeldag en beplantingsinstructies

Op de dag van de uitdeeldag ontvangen 37 deelnemers hun beplanting en een plantinstructie van een adviseur van SLG. Er worden 6619 stuks struiken en bomen zoals meidoorn, hazelaar, wilde liguster, haagbeuk en groene beuk, 95 laanbomen (zwarte els, zoete kers en walnoot) en 54 hoogstamfruitbomen geplant op eigen terrein.

Bevordering biodiversiteit en streekeigen landschap

Het project draagt bij aan de versterking van de biodiversiteit en het streekeigen landschap van Stroe door de aanplant van streekeigen beplanting. De beplanting maakt de gebieden weer aantrekkelijk voor diverse diersoorten.

Een SLG-adviseur heeft elke deelnemer bezocht om een inrichtingsplan te maken dat past binnen het landschapstype waar de bewoner woont. De percelen worden verfraaid met streekeigen beplanting, zoals een elzensingel, struikenrij, haag, hoogstamboomgaard, vogelbosje of een combinatie van mogelijkheden.

Het project is mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Barneveld en provincie Gelderland. Wethouder Mijntje Pluimers zal ook aanwezig zijn op de uitdeeldag.