Straatroof op Hollands Hoenlaan in Barneveld

7 maanden geleden gepubliceerd

Op zaterdag 11 november is er een straatroof voorgevallen op de Hollands Hoenlaan in Barneveld. Een groep van vier jongens heeft een 16-jarige jongen beroofd van zijn schoenen en fietssleutel.

Omschrijving van het incident

Het slachtoffer fietste tussen 23.00 en 23.15 uur vanuit het centrum richting de wijk Veller. Onder het fietstunneltje bij de Hollands Hoenlaan stonden vier jongens die hem sommeerden te stoppen. Toen hij weigerde, werd hij van zijn fiets geduwd en op de grond vastgehouden. De jongens trokken zijn schoenen uit, sloten zijn fiets af en namen de sleutel mee. Vervolgens fietsten ze weg in de richting van de Valkseweg. De gestolen schoenen zijn lage Nike Jordans, wit met donkerrode details, maat 44,5/45. De fietssleutel zat aan een sleutelhanger van PON Autodealer.

Signalement van de verdachten

De vier vermeende daders worden als volgt omschreven:

  • Persoon 1 en 2: Jongens met een donkere huidskleur. Beiden zijn tussen de 14 en 18 jaar oud met een normaal postuur. De eerste droeg een zwarte jas met capuchon en witte Nike Air Force-schoenen. De tweede droeg een zwarte jas, zwarte Nike-schoenen en een muts van het merk Parajumpers.

  • Persoon 3 en 4: Jongens met een licht getinte huidskleur. Beiden zijn tussen de 14 en 18 jaar oud. De derde is slank en droeg een zwarte North Face-jas en Nike Air Force-schoenen. De vierde droeg een zwarte Adidas-jas en cr√®mekleurige Adidas-schoenen.

Oproep om informatie

Bent u getuige geweest van deze straatroof of herkent u de daders aan de hand van hun signalementen? Is er iemand in uw omgeving opeens thuisgekomen met Nike Jordan schoenen en/of een fietssleutel? Woont u in de omgeving van de Hollands Hoenlaan en zijn de daders mogelijk gefilmd door uw bewakingscamera? Dan wordt u verzocht om contact op te nemen. U kunt uw tip doorgeven via een tipformulier of de gratis tiplijn op 0800-6070. Indien u anoniem wilt blijven, kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen op 0800-7000.