Spoedsluiting van chalet op camping in Voorthuizen na vondst drugs

10 maanden geleden gepubliceerd

Een chalet op een camping in Voorthuizen is op vrijdag 29 september 2023 met spoed gesloten. De sluiting volgt na een politiecontrole waarbij grote hoeveelheden soft- en harddrugs werden aangetroffen. De politie heeft twee personen gearresteerd in verband met de vondst.

Burgemeester Jacco van der Tak van de gemeente Barneveld gaf het bevel tot sluiting. Volgens de Opiumwet heeft een burgemeester de bevoegdheid om een pand met spoed te sluiten wanneer er drugs worden gevonden.

Veiligheid en leefbaarheid

Van der Tak benadrukte dat de actie past in de inspanningen van de gemeente om een veilige leef- en werkomgeving te creëren. Het chalet bevindt zich op een recreatiepark waar ook gezinnen verblijven. De aanwezigheid van drugs en de bijbehorende criminaliteit vormen een gevaar voor de omgeving.

De burgemeester heeft aangegeven dat het pand in eerste instantie voor twee weken gesloten zal zijn. In de komende weken zal worden beoordeeld of deze termijn verlengd moet worden.

Ondermijning

Dit incident staat niet op zichzelf. Criminelen maken vaak gebruik van legale bedrijven en diensten voor illegale activiteiten, zoals het huren van panden. Dit fenomeen, ook wel bekend als ondermijning, zorgt voor een afname van het gevoel van veiligheid en leefbaarheid.

De bestrijding van drugscriminaliteit en ondermijning vraagt om een gezamenlijke aanpak van overheid, politie en samenleving. Om deze criminaliteit effectief te bestrijden, zijn signalen en meldingen van het publiek van groot belang.