Financiële hulp voor mensen met laag inkomen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Voor mensen met een laag inkomen zijn er verschillende mogelijkheden om minder te betalen of om vergoedingen te krijgen. Deze vergoedingen zijn een gift en hoeven dus niet terugbetaald te worden.

Bijdrage voor energiekosten

Voor mensen die moeite hebben hun energierekening te betalen, zijn er twee regelingen. De Energietoeslag 2023 en het Noodfonds Energie. Het Noodfonds Energie betaalt voor zes maanden een deel van de energierekening. Het fonds is naar verwachting geopend tot tussen 14 en 18 maart 2024.

Gratis hulp

Voor mensen die het ingewikkeld vinden om een aanvraag in te vullen, is er gratis hulp beschikbaar. Bij het Sociaal Juridisch Steunpunt kunnen vrijwilligers helpen met de aanvraag. Het spreekuur is elke dinsdag van 10.00 - 13.00 uur in de bibliotheek van Barneveld.

Verleng uw paspoort nu!

Vervalt uw paspoort binnen het komende halfjaar? Dan wordt geadviseerd om uw paspoort nu al te verlengen om drukte en lange wachttijden op het gemeentehuis te voorkomen.

Wegwerkzaamheden

Er zijn momenteel wegwerkzaamheden gaande in Barneveld-Terschuur en Voorthuizen. Weggebruikers worden geadviseerd om de omleidingsroutes te volgen.

Vacatures

Er zijn momenteel verschillende vacatures bij de gemeente, waaronder Boomverzorger (ETW), Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa), Functioneel Beheerder DIV en Servicedesk Medewerker ICT.

Militaire oefening

Tussen 19 en 22 maart oefent de Luchtmobiele Brigade te voet en met voertuigen in en rond de gemeente Barneveld.