Energie besparen met korting op energieadvies van Susteen

3 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Barneveld is een actie gestart in samenwerking met Susteen om huiseigenaren te stimuleren hun woning te verduurzamen. Door mee te doen aan deze actie, ontvangen huiseigenaren korting op een uitgebreid energieadvies van Susteen. Normaal kost dit advies € 289,-, maar deelnemers betalen slechts € 50,-.

Wat houdt het advies in?

Als u zich aanmeldt voor de actie, komt er een adviseur van Susteen bij u thuis voor een gesprek van ongeveer 75 minuten. De adviseur kijkt naar de mogelijkheden voor het isoleren van uw dak, vloer, ramen en muren en naar de opties voor het installeren van een warmtepomp en/of zonnepanelen. Hierbij houdt de adviseur rekening met uw woonwensen.

Na afloop ontvangt u een verbeterplan dat is afgestemd op uw situatie en woning. Daarbij ontvangt u vrijblijvende offertes van uitvoerders, zodat u ook meteen stappen kunt zetten om de adviezen uit te laten voeren. Susteen regelt de uitvoering voor u.

Wat staat er in het woningverbeterplan?

Het woningverbeterplan bevat onder andere advies over dak-, vloer-, glas- en muurisolatie, inzicht in de mogelijkheden voor zonnepanelen en/of een warmtepomp, inzicht in kosten, opbrengsten en terugverdientijd van voorgestelde maatregelen en een overzicht van subsidies en financieringsregelingen. Daarnaast ontvangt u vrijblijvende offertes van betrouwbare, vaak lokale, uitvoerders.

Gratis hulp bij belastingaangifte

Vanaf 1 maart kunt u weer belastingaangifte doen. Mensen die hierbij hulp nodig hebben en niemand in hun omgeving hebben die hen hierbij kan helpen, kunnen terecht voor gratis hulp bij het Sociaal Juridisch Steunpunt (SJS) in Barneveld en Voorthuizen. U dient hiervoor wel van tevoren een afspraak te maken.

Geef uw mening over de afvalinzameling

De gemeente Barneveld wil graag weten wat haar inwoners vinden van de afvalinzameling in de gemeente. Tot en met 11 maart 2024 kunt u uw mening geven door een vragenlijst in te vullen. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt om nieuw beleid over afvalinzameling op te stellen.

Gratis opfriscursus verkeerskennis voor 65+

Inwoners van de gemeente Barneveld die 65 jaar of ouder zijn, kunnen gratis deelnemen aan een ‘opfriscursus’ verkeerskennis. Tijdens de cursus leren de deelnemers alles over nieuwe verkeersregels en -situaties. De cursus vindt plaats op donderdag 21 en 28 maart 2024 van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan via de website van VVN of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl.

Let op: in dit artikel is geen expliciete bronvermelding opgenomen en er zijn geen contactgegevens vermeld. Deze informatie is bedoeld voor de redactie.