Compost- en Bloemendag in Barneveld op 23 maart

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De gemeente Barneveld organiseert op zaterdag 23 maart van 9.00 tot 12.00 uur een Compost- en Bloemendag. Voor het eerst vindt dit evenement plaats in alle kernen van de gemeente. Inwoners kunnen op vertoon van hun milieupas gratis twee zakken compost (20 liter per zak) afhalen.

Losse compost

Naast de zakken compost, is er op de locatie aan de Kallenbroekerweg 121 in Barneveld ook losse compost beschikbaar. Inwoners kunnen hier een halve kuub per milieupas afhalen.

Verbeteren biodiversiteit

Om de biodiversiteit te verbeteren, krijgen inwoners ook een zakje bloemenzaad mee. Hiermee kunnen ze hun tuin fleuriger maken en bieden ze insecten als bijen en vlinders een fijne plek. Met het gratis weggeven van compost bedankt de gemeente de inwoners voor het goed scheiden van Groente-, Fruit-, Tuinafval en etensresten (GFT+E).

Afhaallocaties

De gratis compost is op verschillende locaties in de gemeente Barneveld af te halen. Naast de locatie op de Kallenbroekerweg in Barneveld, zijn er ook afhaalpunten in Voorthuizen, Stroe, Kootwijk, Garderen, Kootwijkerbroek, De Glind, Zwartebroek en Terschuur.

De voorraad compost is beperkt. Dus net als voorgaande jaren geldt: op is op!