Collegeleden Barneveld ervaren tijdelijk leven als mindervalide tijdens Week van de Toegankelijkheid

7 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens de komende Week van de Toegankelijkheid, die plaatsvindt op vrijdag 6 oktober 2023, zullen de burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld zelf ervaren hoe het is om mindervalide te zijn. Dit initiatief is georganiseerd door de Gehandicaptenraad Barneveld en de gemeente Barneveld.

Rondje Barneveld

Burgemeester Van der Tak en de wethouders De Heer-Verheij, Oosterwijk en Wijnne zullen deelnemen aan een ‘rondje Barneveld’. Hierbij ervaren zij hoe de toegankelijkheid is voor mindervaliden in de stad. Ze zullen deze rondgang maken in een rolstoel of met een speciale bril die hen tijdelijk slechtziend maakt.

Het doel van deze ervaring is om inzicht te krijgen in de belemmeringen die mindervaliden dagelijks tegenkomen. Dit evenement begint om 13.30 uur en eindigt om 14.30 uur. Het verzamelpunt is Raadhuisplein 2 in Barneveld.

Dit initiatief benadrukt het belang van toegankelijkheid en begrip voor de dagelijkse uitdagingen waarmee mindervaliden te maken hebben. Het is een gelegenheid voor de lokale overheid om zich bewust te worden van mogelijke verbeteringen in de stad om de toegankelijkheid voor mindervaliden te verbeteren.