Gemeente Barneveld onderzoekt wensen inwoners voor cultuuraanbod

9 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Barneveld is benieuwd naar de wensen van haar inwoners met betrekking tot het cultuuraanbod. Om inzicht te krijgen en een cultuurvisie te ontwikkelen, organiseert de gemeente een reeks cultuuravonden. Inwoners, organisaties en cultuuraanbieders die cultuur een warm hart toedragen, zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze avonden.

Cultuuravonden

De initiatiefnemers van dit onderzoek zijn gekomen tot dit besluit vanuit het coalitieakkoord. Hierin is vastgelegd dat de gemeente een nieuwe cultuurvisie en uitvoeringsagenda zal ontwikkelen. Wethouder Mijntje Pluimers stelt dat cultuur een verbindende factor is en trots is op het huidige cultuuraanbod in de gemeente.

In totaal worden er zeven avonden georganiseerd in verschillende dorpen binnen de gemeente Barneveld. Elke avond wordt geopend door een lokaal cultuurtalent, waarna de aanwezigen discussiëren over verschillende stellingen met betrekking tot de cultuurbeleving in de gemeente.

Lokaal cultuurtalent

Aan de cultuuravonden werken verschillende lokale talenten mee, waaronder het Shantykoor, Jong Gelre, Elkander Getrouw, Sabine Bouw, de Balletschool, zandkunstenares Helene Wieringa en Crescendo.

Cultuuravonden locaties en data

De cultuuravonden vinden plaats op de volgende locaties en data: - 16 oktober: Atelier Hupsakee, Barneveld - 17 oktober: De Essenburcht, Kootwijkerbroek - 18 oktober: De Hofstee, Stroe - 19 oktober: De Eng, Voorthuizen - 30 oktober: De Wardborg, Garderen - 31 oktober: Oude Ambachten & Speelgoed Museum, Terschuur - 2 november: Emmaüskerk, Barneveld

Elke avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. Inwoners die hun stem willen laten horen over het culturele aanbod kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar cultuur@barneveld.nl. Bij aanmelding wordt gevraagd om de voorkeurslocatie aan te geven.